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Lidded basket with tarragon seeds

A number of reed baskets contained a variety of spices, including cumin, juniper, tarragon and coriander; onions were kept in a bowl. A few bunches of garlic and blocks of salt also bear witness to the abundant use of condiments in Egyptian cuisine. A large block of fat probably served as lard for cooking and for preserving food, and as a base for cosmetics.

Suppl. 8248
Plant fiber+organic material / Organic remains
20 cm x 10 cm x 11 cm
1425–1353 BCE
New Kingdom
Eighteenth Dynasty
Amenhotep II / Tuthmosis IV / Amenhotep III
Deir el-Medina / tomb of Kha (TT8)
Excavation Ernesto Schiaparelli, 1906
Museum / Floor 1 / Room 07 / Showcase 09
  • Ferraris, Enrico, La tomba di Kha e Merit, Modena 2018, p.128, p.131 fig.152.
    Tipo=Monografia SottoTipo= Autore=Ferraris, Enrico Titolo=La tomba di Kha e Merit Sottotiolo= In= Collana= Opera= Luogo=Modena Anno=2018 Menzionato=p.128 Illustrazione=p.131 fig.152
  • Schiaparelli, Ernesto, La tomba intatta dell'architetto Kha nella Necropli di Tebe, Relazione sui lavori della Missione archeologica Italiana in Egitto (1903-1920) II, Torino 1927, fig. 145, 2.
    Tipo=Opere biblioteca SottoTipo=Monografia o Opere Autore=Schiaparelli, Ernesto Titolo=La tomba intatta dell'architetto Kha nella Necropli di Tebe Sottotiolo= In=Relazione sui lavori della Missione archeologica Italiana in Egitto (1903-1920) II Collana= Opera= Luogo=Torino Anno=1927 Menzionato= Illustrazione=fig. 145, 2
Museo Egizio